• Stacks Image 3355
  • Stacks Image 3358
  • Stacks Image 3361

Romsk kulturvecka 20-25 november 2017

Stacks Image 1804
Minglet i foajén bjöd på läckerheter från världens alla hörn, 300 personer deltog i förfesten.
Stacks Image 1805
Szilvasi Gipsy Folk Band inledde kvällen med skön romsk musik ackompanjerad av duktiga dansare från Romska dansföreningen.
Stacks Image 1806
Även kulturcentrets ordförande Monica Caldaras med make Ivan tog en svängom!
Stacks Image 1807
Szilvasi Gipsy Folk Band inledde kvällen med skön romsk musik ackompanjerad av duktiga dansare från Romska dansföreningen.
Stacks Image 1808
Teatergruppen Zespul Roma bjöd på ett romskt bröllop, här dansar brudparet sin allra första dans.
Stacks Image 7259
Title
Stacks Image 7260
Title
Stacks Image 7261
Title
Stacks Image 7262
Title
Nu är den romska kulturveckan avslutad. Det var mycket intressanta dagar med utställningar, film och upplysande föredrag. Hela veckan har SR:s romska redaktion rapporterat på plats. Romska Kulturcentret i Malmö är mycket nöjda med resultatet och tackar samtliga besökare samt samarbetspartners.
Romska kulturveckan är nu avslutad och såväl ledning som medarrangörer är nöjda med årets aktiviteter.

Utställningen på Stadsarkivet fick i år sällskap av ett urval ur kulturcentrets bildskatt med bilder på romer boende i Malmö och omnejd på 1940 – 50 talet. Samarbete i år har skett med den romska filmfestivalen och var väldigt spännande och uppskattat med flera romska filmer och musikaliska inslag. Sveriges Radios romska redaktion var på plats samtliga dagar och dokumenterade hela kulturveckan. Deras inslag kan du höra på:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/983260?programid=2122

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/983261?programid=2122

Redan i januari påbörjas planeringen för den kommande romska kulturveckan.
Se bilder för mer information.
My Image
Erland föreläser på Stadsarkivet
My Image
My Image
Mimi visar olika romska danser
My Image
Utställningen på Stadsarkivet
My Image
Richard presenterar spelfilmen Django, om musikern och legenden Django Reinhardts liv

Musik / dans

Romska Kulturcentret i Malmö är agent för flera romska musik- och dansgrupper och erbjuder ett stort urval av underhållning t.ex. i samband med föreläsningar men även i andra sammanhang. Bokningar kan göras i hela landet.

Föreläsningar

Romska Kulturcentret i Malmö erbjuder Sveriges mest erfarna föreläsare om romsk kultur, historia och nutid. Föreläsningarna kan även djupdyka i specifika ämnen efter era val. Kulturcentret kan även ordna med föreläsningar i era egna lokaler eller efter behov. Föreläsningarna sker i hela landet.

Mobil utställning

Romska Kulturcentret i Malmö har flera olika mobila utställningar för en bredare publik. Från enkla skärmutställningar och rollups till autentiska romska trävagnar. Romska Kulturcentret i Malmö erbjuder i samband med de mobila utställningarna även föreläsningar samt musik och dansprogram.

Workshops

Romska Kulturcentret i Malmö erbjuder workshops av olika slag med syftet att skapa ökad kunskap till den romska kulturen samt den romska historien. Workshops kan genomföras på kulturcentret eller i era lokaler eller efter behov.

Romska Kulturcentret i Malmö | Ystadsvägen 46, 4 vån | Box 15001 | 200 31 Malmö